Friday, February 18, 2011

Teh Tarik Dan Sekeping Roti


Sungguh bahagia hatiku ini tak terkira
Melihat perubahan dalam dan luar negara,
Mendekati dan memahami rakan2 yang berusaha
Untuk bersama2 ke arah hari yang lebih baik dari sebelumnya

Tuhan yang maha Adil itu tiada sekutu,
Biarkanlah apa saja berlaku, suka mahupun duka,
Neutralkan diri anda dan analisa kesan setelah sesuatu berlaku,
Pasti ianya ke arah kebaikan bersama, kerana itulah ketentuanNya

Aku dengan rendah diri memuhasabah diri ini,
Sambil meminum teh tarik dan sekeping roti :)

3 comments:

Edow said...

Salam.
Ali, ak xnampak pun ko kat DIW exhibition last week?

ellejay si pencoba said...

suka. indah.

Rhazes said...

ahhaha, add name mcm rapper dah,
tu r, kau bukn sahaje x nmpk aku kt DIW, malah dekt kelas juge, kn :(
ade mslh skit x bley kua rumah :)

ellejay, :)