Sunday, March 7, 2010

So, Bersedialah Anda Semue :)


semue org ade kwn masing2 yang mereke harapkn
tmpat bergantung, teman susah senang,
saling menasihati, menegor sesame sendiri
teman happy2, n teman setelkn masalah,
bukan setakat dengar masalah je,
teman study, teman pergi lecture
aku pn ade, ade yg kekal smpai skng,
tp ade jgk yg baru je pergi

bermacam plan lah dah dibuat dan masih dlm rancangan,
hidup bersame, ala2 sahabat sejati la gitu, semue bersame,
walaupn mmg kite sedar, yang mereke semue tu baru je,
x tau sejujur mane dlm persahabatan,
tp disebabkn kite bersame2 asing dibumi asing ni
kite sandarkn jgk harapan spaye mereke menjadi sahabat,

Tp rpenye, gelakan bersame, x seikhlas yg disangke,
bile masing2 pergi menyelamatkn diri masing2
seperti enau dlm belukar melepaskn pucuk masing2
berubah haluan, care hiburan, care masakan, care meluangkn mase lapang,
melabelkn aktiviti yang dilakukan bersame sebagai jahiliyah
memburuk2kan rakan yang pernah bersame dikale susah
jd masih perlukah meletakkn harapan?

demi mewujudkan suasane yg lebih 'baik' la katekan,
kawan persediaan bersame dilupakan,
segale plan bersame ditinggalkan,
so mmg terbuktilah selame ni kn,
kawan hanye diatas name ditakdirkn

so, buat ape kite nak bersedih
hidup ni mmg mcm ni,
lu x hebat, gua tingglkn lu
lu x membantu gua, gua tingglkn lu
lu x alim, gua nk berubah so gua tingglkn lu
so bersedialah anda anda semue
sbb hidup ni umpame roda..


11 comments:

fareen said...

bukan nak puji melambung kn, tapi seriously aku suke post ni :)

terbaik la tulisan kau!

Lova.Lova.Lova said...

utk org mcm sy ke ni? hehe

Rhazes said...

haha
hanaaaa
x de r terbaik mane
biase2 je
msg die dpt x?


emey,
kalau berubah pn
jgn lpe kwn lame :)
sbb mungkin kwn tu x kn berubah

fareen said...

dapat mesej nye :)
ye ali, ak tak pernah lupekan kau kan?

Queen D said...

i like this!sgt seswai utk diriku jua

Rhazes said...

haha
yup hana gengster
anda blom lpekn saye lagi
psni lpekn la tu
huhu

Queen D
yup, so jom besedie :)

Pzu said...

ali... i like this cmment...

Rhazes said...

pizu, i like u n ur comment :)

Pzu said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

post yg best, [^^,]
true enough, sume org pun mau berubah jdi lagi baek, tpi kite xleyla lupe, spnjg jln nk jdi baek tu, musti ad kwn2 kite yg berkorban tuk kiter..

possibly, dier jdi ''batu'' tuk kite pnjt ke thp yg lgi bek,
so jgnlah kite lupe n bangga sgt kalo arini kite ad lebey pmhmn dri dier,,,

mungkin satu hari nnti, dier lagi dekat ngan Allah, sdg kite masih merangkak nk dkt dgnNya, =)

anish said...

mungkin kawan yg nak brubah tu xde niat untuk tinggalkan pun.
kita la rasenye yg patut ikut die dari blakang.
ke camne?
jgn la bersangka buruk k.
kalau salah pemahaman saya tlg betulkan ye pakcik ali :P