Saturday, February 28, 2009

satu Petang Yang tenang

lagenda ni bermule apebile aku bermain general diwaktu petang 
then tetibe, de seekor org datang, ketuk pntu, 
'li, kptsn tu da kua'
gulp...
aku pn dgn selambenye mengshutdownkan lappy yang sedang meraung2 bunyi kipas cooler pinjaman rakanku 
then, dengan pntas, aku menghambatkan diri kat list tu 
then smpai kt sane, aku scroll down r name2 
tetibe, eh, nape name abah gua x de nie 
hurm... perkare yang kutakuti berlaku 

then, 
seperti matrempit menghempok kepale aku ngan helmet ms88,
aku tesedar, 
oi yob, ko x dpt r bai
tibe2 lak aku rase cm list tu lain
aku bace lg sekali, 
then, btol2 x de...

aku balik r bilik, ngn muke yang tersenyum.
dak2 sume x tau, aku senyap je, n lantas smbung men general
'li, kassim pn x dpt, die ngah terbaring kt bilik die'
sian kassim. walaupn aku x dpt, aku lak sian kt die, LOH..

setart dr hari tu, 
otak aku mule berpungsi 
aku da ley pk leklok da, 
nak2 lg pas derme darah 
walaupn aku mcm blur ngn rsult yg kua
aku still bsyukur sbb nasib aku ley kate baik la gk compare ngn kengkawan len yang x de backup.
dapat r aku makan tengah ari hari2 kat uma makcik2 aku kt penang karang
dari 4 u, jd 2 possible u je,
ok kowt,





thanks god :)
mane tau kalau aku dpt, aku x dpt score 6 in sume hl ke, kan?
mane tau kalau aku dpt, aku terbelagak ke, kan?


see, 
dlm interview, sape kate kite x perlu jd hipokrit?
meh aku nak caples kepale otak die

tp x pe, aku bkn blamer
da sala sendiri ,
lu da loser, kne la admit kan?
tp aku x 
bg aku, 
bende ni mcm 
ko ngah bawak moto 
then tibe2 de habuk masuk mate, 
so ko benti jap
n then smbung balik perjalanan 
haa
so, aku da jalan balik da ni, 
tepi2, 
jangan ganggu..
sbb, aku knfident, habuk yang masuk mate td, dpt sedarkan aku yg jalan ni bnyk habuk.

10 comments:

wawa_huney said...

babe..
lama da ko x update blog ni..
windu nk baca entry ko..
huhu..
(:

majin said...

Stay strong dude.

Fatul Akrul Ramli said...

oit..
bile stat??

Rhazes said...

haha
ok2
thanks
aku akan menjadi kwuat wahai majin
kpade wawa huney ,
sori r
aku bz skit
eceh
mcm artis lak

fatul, start pe?
start study?
blom dpt lg r bai

lia_alisha said...

n maybe dpt kawen awal sikit kot..
kan2?
haha..

sanza said...

nice post, ali. and good luck.

Anonymous said...

dpt tgk muke ak lgi.
look 4wrd dear

jane doe said...

all the best to u and cheers.. ~

zulaikhazainol said...

tepi2 ali nk jln

Rhazes said...

thanks sanza
bile balik l.krmt
roger r aku k

kpade ika
ok, japgi aku langga ko dlm kelas
haha