Monday, December 22, 2008

Hebatnya Chenta (Bukan Cerita Sebenar)

ok, sekarang, meh kite same2 kongsi lagi cerita yang menunjukkan betape hebatnya cinta ini.
aku dlu ade sorg kenalan bername Peter North, biase r, Ali G kne la kawan ngan rakan yang sejawatan kan. si mamat Peter North (PN) ni mmg sgt baik. die sangatlah pandai sehingge dapat masuk ke Sekolah Budak sgt Pecah (SBSP). budak ni memang mantap la org kate, otak ligat gile, peramah, baik, pastu kelakar la, hal2 ini menyebabkan beliau sgt disenangi oleh rakan2 beliau.time nak exm, mamat ni relaks gile smbil denga MP3 pn bley bace sejarah. senang cite, buku teks sume die hafal la. men bola terer, futsal terer, x tau la mane kelemahan mamat nie, mungkin muke je la mcm kuih samprit skit n beliau ni sgt la sangap dlm mencari insan utk berkasih sayang. nak dijadikan cerite de sorang mamat ni name die ManDigO, die g kenalkan sorang awek kat si PEter North nie, bese r, PE ni pn da sunyi kan, baik sangat pn x gne, x de kekasih hati. name minah yang Mandigo kenalkan nie Alana Evans (AE). so, dorg pn mule la berkontek2, dari dlm sekolah pn bley men pos2 gamba kowt, mantap x mantap la hbungan dorg. henset adelah barang larangan disekolah kami (pengumuman). si PE ni tanpe bertanyekan pendapat rakan2 beliau lantas menjerumuskan diri beliau dlm kancah perchentaan jarak jaoh, ye r, si AE tu dok kat Segamat, si PE ni plak dok kat Pasir puteh

so,berbalik kepade cerite disekolah, mase exm final, mmg kitorg struggle giler2 r, bese r, nak keluar dari kepompong kepecahan, kami pn akhirnye berjaye, rezeki tuhan la katekan. haku dan rakan2 kepecahan ku berjaye mendapat markah terbang berwarna warni.so, memasing pn mencari la hale tuju sendiri. dalam kesebokan kitorg berjuang membina jalan hidup, si PE ni semakin mantap berhubung ngah AE. mereke boleh dikatekan da macam suami isteri la, kitorg sedar perkare ini, namun begitu, setelah menasihati si PE nie, die bley plak sound balik, ala, korg nie, pantang aku ade awek, jeles ckp r, lantas kami pn menyembunyikan mulut kami tentang perkare ini. haku dan rakan2 ku hanye mampu berdoa agar si PE ni cepat2 sedar dari kejutan budaya yang beliau sdg nikmati skrg. ye la, dok kg, menade nak awek2 nie, kne pelangkong ngan penghulu la jawabnye kalau dating bawah pokok rambutan.

then, dipendekkan cerite, kerane siaran ini berbayar, n korng makin boring je muke aku tengok, si mamat PE ni pn dptlah sponsor dari RedTube utk melanjutkan pelajaran ke Amsterdam untuk mendalami ilmu mantik beliau, hape lagi, gumbire r beliau, haku ni pn dpt la gak, tp x penting utk diceritakan disini. tp si AE ni x dpt la, bukan rezeki beliau la, maybe sbb lawa sgt r kot.so, dalam interval time tu, kitorg rakan sesekolah pn ade la gak jumpe2, kitorg dpt hidu kelainan didalam diri si PE ni smakin ketara dimane beliau yang dulu sgt mementingkan sahabat, skarg sudah menjadi tidak aktif. ketike kami berjumpe, beliau masih lg bergayut didalam hp ngan si minah AE tu, bile tah nak patah dahan tu x tau r. secare kebetulan,kawan kitorg, Ahchong ni same la tmpat persediaan utk ke Amsterdam ni ngan si mamat PE ni. so die de la cite yang si PE ni mkin berubah, kelas ponteng, stadi x nak, kire x stadi langsung,ngan kawan sendiri da sombong, hp tu da mmg mcm kne selotape kat telinge r, melekat je dimane2. kredit pn mcm air terjun chamang yang deras sehingge tito hanyut (ops, teriklan plak ZOOm malaysia). kire sgt berbeze ngan ape yang die pernah miliki dlu, otk yang sepantas intel core 2 duo sudah menjadi pentium 2 sahaje.

so, pendekkan cite lg, sbb ade yang nak tido da,kire si mamat PE ni mmg berubah abis r, dwet biasiswa dari redTube digunakan utk memekap minah AE tu, mentopap kredit masing2, memantapkan hubungan mereka dengan sering berjumpa. hal ini sangatlah tidak sepatutnye terjadi kepade beliau. beliau mule menjadi seorang yang liar. bile cuti je, beliau menaiki bas, bukan untuk balik ke rumah, tetapi untuk ke rumah awek beliau yang kononnye sgtlah cun mengalahkan awek kami. huhu, up awek sendiri lak. asal mak kol, study grup rumah kawan la mak, x balik la cuti nie. ayat yang sering dilaungkan oleh beliau sehinggakan hati bonda beliau tercalar balar.perkare ini berlaku hinggakan mereka sanggup melakukan perkara yang terlarang. hotel tu kire mmg tmpat wajib la kan. biase r, cinte ngah marak menyale, siape nak tolak beb. awek plak bootylicious, eh, da da, terlebey2 plak aku nie.dush2

then, uleh kerana study beliau yang berterabur disebabkan oleh chenta yang membara kepada si minah AE nie, beliau pn gagal dlm study beliau, beliau tidak dpt pergi ke armsterdamn, tetapi pihak Redtube masih bermurah hati lalu menyapot beliau ke republic of congo utk menyambong pembelajaran beliau dlm bidang yang same. dalam mase yang same, rumah tangge yang bajet terbina antara AE ngan PE nie goyah, sehinggakan mereka boleh dikatakan berpisah. bese r, easy come easy go.konsep yang perlu dipegang. maybe tuhan nak balas kowt, beliau kini bahagie bersame rakan sejenis (x gay r) di universitas di congo itu. disamping study beliau yang entah elok atau tidak, beliau kini sedang aktif menyeru rakan2 supaye meniru beliau dengan menjadi single, ape barang ade awek katenye.beliau yng dulunye role model kepade rakan2 kami di SBSP untuk belajar kini menjadi bahan sindiran dan bualan ketika lepak2

persoalan disini, berbaloikah beliau utk merosakkan mase depan beliau apebile beliau tidak dpt belajar di amsterdam? siapekah yang harus dipersalahkan? adekah Ali G dan Ahchong yang tidak menjadi rakan yang baik dlm membimbing beliau?adekah Mandigo? ataupn si minah AE yang sgt la nampak inesen? agak2, awek die tu btol2 ke sayangkan die? boleh ke perchentaan jarak jaoh ni berkekalan? bak kate nabil, lu pk la sendiri, tp, bak kate ali, same2 kite pk kan. Hebat kan chenta.... akan bersambung...

9 comments:

jo chumil said...

pergh..ali...mmg tragis ar cite tu...nama2 watak tu mmg tak menahan.

Anonymous said...

hebat r ko amy..
hak2..

pehal2 pon..
chenta 2 mmg hebat r..

tp bergantung gak org yg bercinta 2..
kalo dh tahap mcm monyet..
gayut 24 jam..
bwk g hotel lak..
tu bkn CHENTA!
itu nafsu beb..

:D

Rhazes said...

pergh
mmg x dpt ditahan
haha
kpd najwa
x ya bajet anonymous,
haha
btol la
kite kan skang sdg dimatsalehkan oleh barat
so, bg dorg, chenta=nafsu=ehem2

najwa said...

aduish..
pecah gak rahsia ku..
hahahah..

ada sambungan x novel ni?

Rhazes said...

haha
ni bukan novel la antie
nanti ade la smbungan utk ceritekan perkembangan mamat peter north tu

dewi_188 said...

pure stupidity, idiocy, dumbness dan yang sewaktu dengannye. pardon me, no offense meant but i think it served him right. he made his own choice. no one forced him to give up everything for his opportunist gold digger. kesian his parents yang hantar anak pegi blaja without knowing the son is screwing anak dara (dara kah?) orang.

cinta agung? *snorts*

p/s: i like your entry. after all, this is what's happening now pun.

Rhazes said...

erk
yeah
u r rite
but, sometimes it is much proper if we opt to be not so expressive
:)
sian die kan
ish ish ish

Anonymous said...

wey ko rase PE dh bace blom? ak rase ade hikmah la tito hanyut, dapat mkn hotdog 50 btg..... haha

Rhazes said...

tu r pasal
kenyang perot beliau