Wednesday, June 24, 2009

small matter.... small matter...





ini pagar disekeliling rumahku, tiade ape yang menarik pn kan?
just pagar je

pagar ini dibiayai sepenuhnye oleh seseorang yang dilantik oleh rakyat, so sebnanye, yang wane biru tu, polis pnye, n wane putih tu, TLDM pnye paga. namun, jika dilihat dari dekat, seperti dibawah,




dapat dilihat dengan ketare yang pagar ini berlapis, de dwe lapis, kan? tidak terlintaskah dipikiran perancang pembinaan pagar ini bertapa membazirnye pembaziran yg mereka lakukan? ala, kalau pk balik pn, ni paga je, bukan mende pe pn kn?
cube kire koz, 1 tiang kt paga tu, bape ringgit? bukan singgit dwe, tapi ribu beb

ha, kat situ la titik permulaan pembaziran, eh, x pe la, selamat kot..

so, kalau ade 10 tiang? da kire 10 ribu, kalau ade lagi 2 je lagi apartment yang lain yg de paga yang terlebih selamat mcm ni, suda 20 ribu. so 20 ribu terbang begitu sahaja

so, x pe r, 20 ribu je kn, malaysia kan kaye, huhu, kat hulu2 tu, org2 yang kurang bernasib baik dapat RM150 je sebulan, mewah la tu kn, kite yg wat paga belapis2 ni, kire sederhane r kn
haih, small matter small matter





4 comments:

RaveHeartz said...

Pagar yang sebelah sana yang putih tuh gov buat jugak ke? Or private person yang nak authorise ye nye property?

Kalau kerajaan yang buat, memang la membazir,..

anish said...

baik buat hantaran nikah aku!
bazir nye~

Rhazes said...

haha
bole2
kalau ade menteri mahu kawin ngn kamo
bole la dpt dwet kerajaan wt mas kawin
haha

anish said...

tapi...
saya tanak kawen ngn menteri~
menteri tua~
anak mereka boley?
hahaha