Wednesday, November 11, 2009

PranK itu IndAh



bermulanya kisah..(mlm 10.11.09)
semalam ade sorg budk name nisha ashikin yg kerek nk g beli ayam kt clonskeagh bersame budk kerek gk bername zulaikha zainol..
mereke pergi berpinjaman basikal aku yg bername bob (gambar diatas)
walaupn aku nk g kelas chinese petang tu namun kerana nisha sudah berjanji mahu memulangkannya before tu, aku memberilah dengan hati yg terbuke

masa berlalu..
lg 10 minit nk g kelas, nisha x pulang2 juge, lantas aku pn berjalan kaki ke kelas chinese yang best itu. kamudian satelah habis kelas, aku tersedar basikalku ditangan nisha, namun kerana kepenatan, ku biarkan ia disitu bersama nisha yang tidak kunjung pulang.. ku kembali ke kamar lalu pn beradulah dengan pintu yang terkunci kerana khawatir kemashalatan tidur aku

tik tok tik tok..
mlm itu, zulaikha datang memberikan kunci, lalu mengatakan
basikal kau kt tempat biase..
so aku pn rileks la kn da membe kuncikan, tp terdetik dihati yang suci ini ingin mengecheck penguncian basikal tersebut, namun karena ramai rakan2 sudah berkumpul di rumah, ku kenseli niat murni tersebut.

best ar korang..
ika,ila,nisha,ain,
luqman,mozek,baith,fitry hakim dan hijaz turut bersame
well, makan pn simple tp bermakne lah kn
pizza,kek cadbury kat spar clonskeagh, dan tidak ketinggalan mee kungfu buatan ika
sume kitorg sebat, mmg best r acare makan memakan tu walaupn penuh keseganan.
hijaz telah memberikn ku sebuah snowcap, ala, yang mcm anak tudung tu, thanks ijaz

lalu, karena kepenatan, mereka pun pulang
aku ingt lagi ayat terakhir luqman,
besok masik ada..
namun kuabai semuanya kerana sudah cukup hepi diatas sambutan mereka

keesokan harinya (pagi 11.11.09)
aku bangun tiba2 lantas menyetelkn sarapan,
dengan niat dihati ingin menyekip kelas CAL csi yang maha bosan
aku dikontekki oleh nisha dan fakri mengatakan ade exam mengejut
lantas dengan lajunya, aku pn mencari basikal ku yang dipaking oleh nisha semalam
namun tiada jua kelihatan, lantas aku pn msg la nisha,
weyh, mane kau letak basikal aku x de
lalu direply olehh nisha,
ade kt tmpat biase lah..

karena exam suda hampir, aku pn kelangkabutlah jalan ke health science buildung yang ntah nape tah jauh sangat. sambil itu, aku berjumpa dave yang sedang berjalan pulang
lalu kukatai,
dave, we got exam for csi, hurry up
dave pn ckp
no we not, i am sure we didnt have any
satelah itu, dave pn berjalan bersamaku ke health science semula untuk memastikannya
sesampai sahaja aku disitu, kulihat nisha selambe adab je balik,
weyh exam dah abis, korang sambung nex week la
n aku pn blur n dave melikah mukeku ,memohon translation,
namun tidak diendahi oleh ku

kemudian sesampai di CAL Lab,
aku telah sedar pem'prank' itu apabila terlihat fakhri bersama izyan dok lepak je depan CAL lab tu, cm x de ape, so aku tnye r, rilek je dorg jwb,
haha dah abis..
aku pn klangkelibut r g masuk n tanye, pastu dave pn ckp
there are no exam ali..
lalu fakri menerangkn segalanya, dave yang kepenatan pn berkata

happy birthday ali.

huhu, sengal pnye sume org
jauh tau x aku jalan,da la x sarapan lagi, mandi pn blom. huh
sesampai sahaja pulang kerumah, nisha mengekol ku mengatakan
ali, basikal dah hilang.
huhu, perkara yang kutakuti telah berlaku..

namun sebagai jejaka tampan, aku pn menerima dengan hati terbuka
dah dpt aku bayangkn hidup tanpa basikal,
berjlan kaki kemana sahaja,
dlm hati tergetus,
x dpt la bawak balik malaysia basikal ni

kamudian, nisha pn dtg la rumah dengan muka yang sedih
ali cmne ni, basikal dah hilang,
satelah itu, ika pn asyik tnye, ali,, basikal dah hilang, cmne ni

kamudian, mlm itu, satelah seharian haku berdiam diri,
tiba2 msg dr 'clodagh' groupmate CSI aku pn smpai
mengatakan sile ke glenomena untuk mengambil ediited essay
walaupn aku pelik knape die dok situ sbb die dok lua
bile pk mayb die baru balik dr rumah kawan die ke,
namun kerana kureng rapat dengan clodagh, aku pn g je la, malas nk tnye banyak.
haku pn bergegas ke sane berbekalkn laptop comel mozek dan sabuah tumbdrive
ye la, student cemerlang la katekan.

sesampai disana, haku mengekol clodagh,
hye there. im here already, where are you
lantas terdengar suara nyaring yang penuh dendam kesumat,
hahaha ali, ade x bende wane putih kt situ (basikal ku berwarne tersebut)
owh tidak, aku diprank selame sehari suntuk, sungguh mengeramkn,
aku da hangin lalu mencari, namun tiada ku jumpai basikal chomelku bernama bob itu..

setelah puas mencari,
aku pn pulang dengan kegeraman kepade nisha ashikin gemok ni
namun setelah smpai dirumah
aku disambut dengan penuh havoc oleh ila, ain, nisha, ika, luqman,mozek,dan fakri
kemudian diintebiu la ape perasaan jumpe basikal, namun aku pelik
tidak kujumpai pn basikal ku, mengapa mereka bergembira,
dlm hatiku berdoa, jgnlah basikal ni btol2 kene curik.
nisha dan ika pn da cm lain, ain plak selambe je gelak2,
ila pule buat muke bajet caring dan
Luqman mozek dan fakri meneruskan lakonan jahat mereka

kami pun beramai2 pergi ke glenomena kembali untuk mengambil basikal tersebut
namun tidak jua dijumpa
i,nisha dan ika semakin cuak,
ha, padan muke korang, suke sgt prank prank
kemudian, setelah pentidakjumpaan basikal itu mencuakkan mereka,
mereka menuduhku mengalihkan basikal tersebut, namun tetap kutepis.

keadaan semakin hangat...
lalu kami berkampung dirumah untuk berbincang,
sambil itu aku memasak ayam masak kicap yang terangkat gile kesedapannye
lapa beb, x kisah la basikal hilang ke ape hilang ke, makan tetap makan.
setelah air muke sorang2 masam dan monyok mcm pisang layu,
ade mcm nak nangis pn ade,namun ain masih lagi bergelak tawa..
kemudian setelah beberape ketike fakhri pn memecahkn rahsie dengan
mengatakan basikal tersebut telah disorok semula oleh beliau dan mozek dan luqman

hal ini menghiburkn hatiku karena nisha dan ika telah di prank oleh teammate mereka sendiri.
aku ketika itu hanye menjadi pemerhati PBB melihat mereka bercakaran sesama sendiri
kire mozek,luqman, dan fahkri telah berkomplot jahat untuk menyorok basikal itu tanpe diketahui oleh nisha dan org lain,
kire double prank la ni
hahaha, smpai hati korang,

mmg,
kali ni pnye besday sgt bermakne dibumi ireland ni
thanks diucapkn kepade parent aku yg selalu kol n wish
thanks korang yang wish aku kt fb, atlist ingt gk kn..
thanks gk kt org2 yang msg kt hp aku, korang mmg best r
hadiah tu x ya pn x pe
huhu



owh, terlupa.. aku suda tua...

11 comments:

nisharapova said...

argghhh!!!

nisharapova said...

arghhh!!!!!

Rhazes said...

saba nisha saba
bukan selalu keadaan jd begini
haha

zulaikhazainol said...

prank itu indah?
prank itu busuk kot. grrr (>.<)

AINNIV said...

yup2 prank sgt indah
tu pasal aku bergelak ketawa sahaja
indahnye prank
hak33

aku xdpt mnyelami la prasaaan nisha dan ika
sori beb

ali=tue yess22

karen said...

typing error bnyk dowh
cikgu rose nk jmp ko pas kls
:p

Rhazes said...

aiseh
sori r cikgu
hahaha
banyak la kau

Fairuz said...

hey you, suka hati i la nak beli apa pun. wekwek

dak2 epl said...

asl x update ko nyer blog bro..?

lurima said...

duh encik ali!
mmg terbayek la besday ko walaupon hampir 2 bulan berlalu
haha
neway epy besday!
haha
dr tito yg menyayangi!
hahahaha

Rhazes said...

aiseh dak2 epl,
aku cm bz berjalan,
eceh, bajet je,korg cne eh skng
rindu dowh

tito
wah, bkn main lmbt nak wish,
xde hal
huhu
jnji aku x kene toron
yeah